Polaris 570 EPS radar blue ATV

Et bredt utvalg av våre Polaris fire- og sekshjulinger kan registreres som traktor.

Artikkelen er skrevet med forbehold, – regelverket er stadig i endring. Se vår disclaimer / ansvarsfraskrivelse nederst.

Traktor klasse T:

Utgangspunktet er at traktorregistrerte kjøretøy klassifiseres som Traktor i klasse T for traktor. Bokstaven T for Traktor sammenstilles normalt med tallet 1 og i mange tilfeller også bokstaven a eller b. Mer om dette nedenfor.

Særskilt om traktorregistrert ATV og UTV.

Statens vegvesen har innført en ny klasse for ATV i Norge. Den nye klassen heter T3B og kan kjøres fra du er 18 år. Maksimalt tillatt hastighet er 60 km/t.

Nå finnes det dermed to klasser for ATV-registrert traktor i Norge:
T3A kan kjøres fra fylte 16 år og har maksimal tillatt hastighet 40 km/t.
T3B kan kjøres fra fylte 18 år og har maksimal tillatt hastighet 60 km/t.

Klasse T1, T1a, T3 og T3a: 
Traktorregistrering klasse T1 og T1a (Typisk UTV, som Polaris Ranger, RZR og General) og T3 og T3a (Typisk ATV som Polaris Sportsman, Scramble og Big Boss). Hastighet på inntil 40 km/t, kan føres av personer f.o.m. 16 år, forutsatt gyldig traktorsertifikat (eventuelt også bilsertifikat for de som har tatt det før 1. januar 2005.)

Klasse T1b og T3b: 
Traktorregistrering klasse T1b (Typisk UTV) og T3b (Typisk ATV):
Hastighet på inntil 60 km/t, kan føres av personer f.o.m fylte 18 år og med gyldig bilsertifikat. (Traktorsertifikat er altså IKKE gyldig som førerkort for denne klassen). Forklaring; Førerkort klasse T (traktor) stopper på lovlig 50 km/t.

Presisering: Med vanlig bilsertifikat kan du ikke kjøre T3B (60 km/t) med tilhenger med mindre du har kode 142 i førerkortet eller BE-lappen. Dersom du tok førerkort på bil før 1. januar 2005 har du automatisk fått med kode 142. Kode 142 kan også tas med traktorlappen hos en kjøreskole.

Særskilt om MC registrert ATV (Quad):
MC registrert ATV (Quad) er en firehjuls-motorsykkel med hvite skilt. Disse kan kjøres lovlig på almenn vei med førerkort klasse B. Polaris har for sesongen 2016 / 2017 utvalgte RZR modeller som kan registreres på denne måten. Polaris 2017 RZR modeller som kan registreres for kjøring på vei er registrert for 2 personer. Krever førerkort klasse B, godkjent hjelm er obligatorisk.  Maksimalt tillatt motoreffekt på MC-registrert firehjuling er 15 KW, som tilsvarer ca. 21 HK.

Disclaimer / forbehold / ansvarsfraskrivelse mht. det som her er skrevet; 
Det vil i alle tilfelle være opp til kjøper og, eller sjåfør av kjøretøy å sette seg inn i gjeldende regelverk og eventuelle tillegg / unntak / endringer av det som her er beskrevet. Norsk Tilhengersenter as tar forbehold om feil, oppdateringer, og-, eller endringer i de regler som her er beskrevet, kopiert, og, eller sitert.

Kilder: NTS Polaris team, Polaris Industries og Statens Vegvesen.

Vi leverer Polaris ATV og UTV til en rekke ulike formål, – etter kundens preferanser.
Ditt redskap er vår lidenskap, start turen hos oss. 

Goupil Nyttekjøretøy

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy med lithium batterier! Franske Goupil er den del av Polaris konsernet og produserer el-kjøretøy for arbeidsoppgaver i bymiljø, park og anlegg.

Polaris elektrisk Ranger KINETIC UTV ATV

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy fra Polaris. Færre vedlikeholdskostnader, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng. Ranger Kinetic modellene er antatt til Norge ila. 2023.

goupil_logo

Del av Polaris Industries

I 2011 ble selskapet, som holder til i franske Lot-et-Garonne, tilsluttet Polaris Industries; den ledende amerikanske produsenten av nyttekjøretøy og fritidskjøretøy i ATV og UTV segmentet.

Polaris logo NTS 2022

Det grønne skiftet

Vi gleder oss over Polaris storsatsing på elektriske nyttekjøretøy. Synergier fra Polaris strategiske oppkjøp i nytte- og terrengkjøretøybransjen gir økt kompetanse til videreutvikling av spennende, nye kjøretøy.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Nytt verksted i Bærum, økt kapasitet i Tønsberg

Nå har vi åpnet ny avdeling i Bærum; i Ringeriksveien 256 B, rett bak Byggmakker på Skui og utvidet kapasiteen på Sem i Tønsberg. Mer om våre verksteder her!

Godkjent verksted

Vårt verksted på Sem i Tønsberg utfører i tillegg EU-kontroll på tilhenger (Godkjent bilverksted og kontrollorgan 01). Les mer om våre godkjenninger her.

Nyttige sider for våre kunder:

Har tilhengerhjulet låst seg? Her er våre tips til å få løsnet hjulet!

TØNSBERG

Norsk Tilhengersenter as avd. Sem. Rett v/E18!

Åshaugveien 62 B. 3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

BÆRUM

Norsk Tilhengersenter as avd. Bærum. Rett bak Byggmakker!

Ringeriksveien 256 B. 1340 Skui

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

NCF Norges Skiforbund alpint logo

Partner for Alpinlandslaget!

Vi er strategisk samarbeidspartner av Alpinlandslaget. Polaris ATV og Tredal skaphengere kommer godt med i treningsarbeidet. Følg oss på Instagram og Facebook for oppdateringer relatert til vårt samarbeid og innblikk i våre prosjekter!

NCF; Norges Cykleforbund

Sponsor for Norges Cykleforbund!

Vi er stolt sponsor av Norges Cykleforbund. Lokkhengere og skaphengere er midt i blinken i sykkelmiljøet! Følg vår profil på Facebook og Instagram for oppdateringer og informasjon om våre sponsorobjekter!

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Hente ny ATV eller tilhenger hos oss?

Det er obligatorisk å ha med BankID på mobil eller kodebrikke når du kommer for å hente ny tilhenger eller nytt terrengkjøretøy. Dette er påkrevd ved registrering. Du må også ha med legitimasjon. NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Polaris delekatalog, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!