Polaris 570 EPS radar blue ATV

Et bredt utvalg av våre Polaris fire- og sekshjulinger kan registreres som traktor.

Artikkelen er skrevet med forbehold, – regelverket er stadig i endring. Se vår disclaimer / ansvarsfraskrivelse nederst.

Særskilt om traktorregistrert ATV og UTV.

Statens vegvesen har innført en ny klasse for ATV i Norge. Den nye klassen heter T3B og kan kjøres fra du er 18 år. Maksimalt tillatt hastighet er 60 km/t.

Nå finnes det dermed to klasser for ATV-registrert traktor i Norge:
T3A kan kjøres fra fylte 16 år og har maksimal tillatt hastighet 40 km/t.
T3B kan kjøres fra fylte 18 år og har maksimal tillatt hastighet 60 km/t.

Begrepsavklaring: T = Traktor. Bokstaven T for Traktor sammenstilles normalt med tallet 1 og i mange tilfeller også bokstaven a eller b.

Klasse T1, T1a, T3 og T3a: 
Traktorregistrering klasse T1 og T1a (Typisk UTV, som Polaris Ranger, RZR og General) og T3 og T3a (Typisk ATV som Polaris Sportsman, Scramble og Big Boss). Hastighet på inntil 40 km/t, kan føres av personer f.o.m. 16 år, forutsatt gyldig traktorsertifikat (eventuelt også bilsertifikat for de som har tatt det før 1. januar 2005.)

Klasse T1b og T3b: 
Traktorregistrering klasse T1b (Typisk UTV) og T3b (Typisk ATV):
Hastighet på inntil 60 km/t, kan kun føres av personer f.o.m fylte 18 år og med gyldig bilsertifikat. (Traktorsertifikat er altså IKKE gyldig som førerkort for denne klassen). Forklaring; Førerkort klasse T (traktor) stopper på lovlig 50 km/t.

Særskilt om MC registrert ATV (Quad):
MC registrert ATV (Quad) er en firehjuls-motorsykkel med hvite skilt. Disse kan kjøres lovlig på almenn vei med førerkort klasse B. Polaris har for sesongen 2016 / 2017 utvalgte RZR modeller som kan registreres på denne måten. Polaris 2017 RZR modeller som kan registreres for kjøring på vei er registrert for 2 personer. Krever førerkort klasse B, godkjent hjelm er obligatorisk.  Maksimalt tillatt motoreffekt på MC-registrert firehjuling er 15 KW, som tilsvarer ca. 21 HK.

Disclaimer / forbehold / ansvarsfraskrivelse mht. det som her er skrevet; 
Det vil i alle tilfelle være opp til kjøper og, eller sjåfør av kjøretøy å sette seg inn i gjeldende regelverk og eventuelle tillegg / unntak / endringer av det som her er beskrevet. Norsk Tilhengersenter as tar forbehold om feil, oppdateringer, og-, eller endringer i de regler som her er beskrevet, kopiert, og, eller sitert.

Kilder: NTS Polaris team, Polaris Industries og Statens Vegvesen.

Vi leverer Polaris ATV og UTV til en rekke ulike formål, – etter kundens preferanser.
Ditt redskap er vår lidenskap, start turen hos oss. 

Goupil Nyttekjøretøy

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy med lithium batterier! Franske Goupil er den del av Polaris konsernet og produserer el-kjøretøy for arbeidsoppgaver i bymiljø, park og anlegg.

Goupil nyttekjørtøy finner du her!

Polaris elektrisk Ranger KINETIC UTV ATV

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy fra Polaris. Færre vedlikeholdskostnader, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng. Ranger Kinetic modellene er antatt til Norge ila. 2023.

Sjekk ut Polaris Ranger Kinetic!

goupil_logo

Del av Polaris Industries

I 2011 ble selskapet, som holder til i franske Lot-et-Garonne, tilsluttet Polaris Industries; den ledende amerikanske produsenten av nyttekjøretøy og fritidskjøretøy i ATV og UTV segmentet.

Polaris logo NTS 2022

Det grønne skiftet

Vi gleder oss over Polaris storsatsing på elektriske nyttekjøretøy. Synergier fra Polaris strategiske oppkjøp i nytte- og terrengkjøretøybransjen gir økt kompetanse til videreutvikling av spennende, nye kjøretøy.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Sem i Tønsberg

Norsk Tilhengersenter as avd Sem

Åshaugveien 62 B

3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

Vøyenenga i Bærum

Norsk Tilhengersenter as avd Vøyenenga

Borkenveien 4, Kirkerudbakken

1339 Vøyenenga

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Hente ny ATV eller tilhenger hos oss?

Det er obligatorisk å ha med BankID på mobil eller kodebrikke når du kommer for å hente ny tilhenger eller nytt terrengkjøretøy. Dette er påkrevd ved registrering. Du må også ha med legitimasjon. NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Polaris delekatalog, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!