Slik løsner du låst tilhengerhjul

Når tilhengerhjulet har låst seg. Hva kan du gjøre?

Om bremsene henger kan man forsøke å stramme bremsehendelen fullstendig og løsne den et par ganger. Dersom dette ikke hjelper kan du trekke hengeren forsiktig frem og tilbake noen ganger for å se om bremsene slipper. 

Neste steg er å prøve å løsne dem ved å slå med en hammer på hjulboltene eller på trommelen. Pass på at du ikke skader treffpunktet, du kan evnt bruke en kloss mellom punktene. Slå med fornuft og bestemt rettede slag.

Alternativt kan du rette et forsiktig slag mot innsiden av bremseskjoldet.

Dersom slag mot hjulbolter eller bremseskjold ikke løser problemet kan du forsøke å ta av hjulet og slå direkte på trommelen. 

PREVENTIVE GREP:

Rygg på plass, kjør litt frem: Når du rygger tilhengeren din på plass er det fornuftig å trekke den litt frem igjen før du løsner den fra slepekroken. Ved rygging komprimeres påløpsbremsen. En taktisk fremoverbevegelse vil derfor trekke påløpet ut i åpen stilling, da blir det mindre sannsynlig at bremseskoene låser seg til bremsetromlene.

Vær også oppmerksom på at bremsebåndene ligger tett på bremsetromlene ved rygging. Tilsvarende; ved fuktighet i tromlene, kan bremsebåndene fryse fast. Ved fuktig og kaldt vær er det viktig å kontrollere at bremsebåndene fungerer som de skal. 

Ikke parker med brekket på: Bremsehendel / brekk skal kun benyttes ved korte stopp, lessing og lossing og om nødvendig; i det øyeblikket du kobler hengeren fra slepekroken. Når du forlater hengeren skal du ikke la den stå med bremsene (brekket) på. Bruk stoppeklosser eller vær kreativ med vedkubber eller annen forsvarlig sikring slik at hengeren står trygt plassert, – uten brekk. 

Årlig service: Det er viktig med jevnlig vedlikehold av bremsedeler og øvrige slitedeler på tilhenger både av hensyn til medtrafikanter og egen sikkerhet.

Bruk fagfolk: Dersom du opplever utfordringer med fastlåse hjul på tilhenger og ikke får løsnet dem kan du kontakte et tilhengerverksted for reparasjon, service og vedlikehold.

Prolemer under rygging: Mange opplever at bremsene låser seg når tilhengeren rygges bakover. Typisk scenario er rygging med tung last, gjerne i bratte bakker. Normalt har dette sammenheng med at bremsene er feiljustert eller at ryggeautomatikken henger seg. I slike tilfeller bør bremsetromlene tas av for kontroll. Om nødvendig må de skiftes. Uansett bør de vedlikeholdes, bevegelige deler smøres. Særlig viktig er det at rustne og slitte deler skiftes ut.

Manuell ryggesperre: Dersom du eier en Ifor Williams proffhenger kan du også montere en manuell ryggesperre;  En praktisk tilleggsenhet som kan brukes til å frigjøre bremsene ved rygging i bratte bakker etc. Les mer om Ifor Williams ryggesperre her

Disclaimer / ansvarsfraskrivelse: Med forbehold om feil og mangler i innlegg; Det er i alle tilfelle hver enkelt sjåfør sitt ansvar å holde seg oppdatert mht. aktuelle bestemmelser, lover og regler.

FLERE NYTTIGE LINKER I RELASJON TIL TILHENGERHJUL:

Vinterbruk? Her er kravene til dekk på tilhenger vinterstid

Lese av tilhengerhjul: Vi forklarer hva kodene på tilhengerhjulet betyr

Kjøpe nye sko:  Se vårt utvalg komplette tilhengerhjul her!

Hvilke dimensjon kan du ha?  Dekk-kalkulator, finn lovlig avvik  (Ekstern side)

Hvilke hjul ble levert originalt?  Sjekk i vegvesenets kjøretøyregister (Ekstern side)

Lufttrykk i tilhengerhjul: Se våre tilhengerprodusenters lufttrykktabeller ++

Vi leverer Ifor Williams, Tredal og Tiki tilhengere til nesten alle formål.

Goupil Nyttekjøretøy

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy med lithium batterier! Franske Goupil er den del av Polaris konsernet og produserer el-kjøretøy for arbeidsoppgaver i bymiljø, park og anlegg.

Polaris elektrisk Ranger KINETIC UTV ATV

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy fra Polaris. Færre vedlikeholdskostnader, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng. Ranger Kinetic modellene er antatt til Norge ila. 2023.

goupil_logo

Del av Polaris Industries

I 2011 ble selskapet, som holder til i franske Lot-et-Garonne, tilsluttet Polaris Industries; den ledende amerikanske produsenten av nyttekjøretøy og fritidskjøretøy i ATV og UTV segmentet.

Polaris logo NTS 2022

Det grønne skiftet

Vi gleder oss over Polaris storsatsing på elektriske nyttekjøretøy. Synergier fra Polaris strategiske oppkjøp i nytte- og terrengkjøretøybransjen gir økt kompetanse til videreutvikling av spennende, nye kjøretøy.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Nytt verksted i Bærum, økt kapasitet i Tønsberg

Nå har vi åpnet ny avdeling i Bærum; i Ringeriksveien 256 B, rett bak Byggmakker på Skui og utvidet kapasiteen på Sem i Tønsberg. Mer om våre verksteder her!

Godkjent verksted

Vårt verksted på Sem i Tønsberg utfører i tillegg EU-kontroll på tilhenger (Godkjent bilverksted og kontrollorgan 01). Les mer om våre godkjenninger her.

Nyttige sider for våre kunder:

Har tilhengerhjulet låst seg? Her er våre tips til å få løsnet hjulet!

TØNSBERG

Norsk Tilhengersenter as avd. Sem. Rett v/E18!

Åshaugveien 62 B. 3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

BÆRUM

Norsk Tilhengersenter as avd. Bærum. Rett bak Byggmakker!

Ringeriksveien 256 B. 1340 Skui

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

NCF Norges Skiforbund alpint logo

Partner for Alpinlandslaget!

Vi er strategisk samarbeidspartner av Alpinlandslaget. Polaris ATV og Tredal skaphengere kommer godt med i treningsarbeidet. Følg oss på Instagram og Facebook for oppdateringer relatert til vårt samarbeid og innblikk i våre prosjekter!

NCF; Norges Cykleforbund

Sponsor for Norges Cykleforbund!

Vi er stolt sponsor av Norges Cykleforbund. Lokkhengere og skaphengere er midt i blinken i sykkelmiljøet! Følg vår profil på Facebook og Instagram for oppdateringer og informasjon om våre sponsorobjekter!

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Hente ny ATV eller tilhenger hos oss?

Det er obligatorisk å ha med BankID på mobil eller kodebrikke når du kommer for å hente ny tilhenger eller nytt terrengkjøretøy. Dette er påkrevd ved registrering. Du må også ha med legitimasjon. NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Polaris delekatalog, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!