EU-kontroll på tilhenger? Trenger man det da?

JA : Dersom tilhengeren er eldre enn fire år, tilfredstiller kravene for og ønskes sertifisert på trafikkstasjon for tempo-100.

JA : Annethvert år hvis tilhengeren din er sertifisert for tempo-100.

Våre verksteder i Bærum og Tønsberg tilrettelegger for deg og vår avdeling i Tønsberg er godkjent som bilverksted og kontrollorgan 01 slik at vi kan foreta EU-kontroll (PKK) på din tilhenger. Klikk her for bestilling av time på vårt tilhengerverksted i Tønsberg.

Vi tar eu kontroll på tilhenger på vårt verksted i Tønsberg

EU-kontroll er aktuelt for tilhengere (og campingvogner) som kan sertifiseres for kjøring i 100 km/t. Denne ordningen kalles tempo-100. Det er Statens vegvesen som sertifiserer og dette skjer gjennom timebestilling på en av vegvesenets trafikkstasjoner. Merk at ikke alle tilhengere (eller campingvogner) kan sertifiseres for økt hastighet. 

Vi har laget en egen artikkel om tempo 100, innholdet i regelverket, krav til tilhenger, krav til bil og linker som kan være nyttige i denne forbindelse. Les vår fagartikkel om tempo 100 ved å klikke her!

Vi tar eu kontroll på tilhenger på vårt verksted i Tønsberg

Verdt å merke seg:

Tilhenger eldre enn fire år må ha godkjent EU-kontroll før tempo-100 sertifisering: Hvis tilhengeren (eller campingvognen) er eldre enn fire år, men tilfredstiller de tekniske kravene for tempo-100 må den ha en godkjent EU-kontroll før du kan bestille sertifiseringstime for Tempo-100 hos Statens vegvesen.

Tilhenger sertifisert for tempo-100 må ha godkjent EU-kontroll annethvert år: Tilhengere som er sertifisert for Tempo-100 skal ha godkjent EU-kontroll hvert annet år på samme måte som vanlige personbiler. 

Tilhenger med dempere. Tredal

Alle våre originale Tredal tilhengere er utstyrt med dobbeltvirkende, hydrauliske støtdempere slik at de kan sertifiseres for tempo-100 på trfaikkstasjon. 

Hva gjør vi på EU-kontroll (PKK) av tilhenger? 

Vi er godkjent bilverksted og kontrollorgan 01, autorisert av Statens Vegvesen og gjennom fører EU-kontroll etter kontrollinstruks fra Statens Vegvesen. På fagspråket kalles EU-kontroll PKK; Periodisk Kontroll av Kjøretøy.

Blant kontrollpunktene er gjennomgang av tilhengerens bremser. Vi kontrollerer både påløps- og parkeringsbrems. Bremsekontrollen utføres med «fritthengende hjul», nærmere bestemt med hjulene løftet fra bakken. Tilsvarende utføres prøvekjøring med bremsekontroll. Vi går også over tilhengerens påløp.

I tillegg sjekkes lys, refleks, hjul, hjuloppheng, hjullager, fjæring, understell og eventuelle påbygg (eksempelvis skap eller lastekasse). Vi kontrollerer også understellsnummer, kjennemerke og vognkort.

Vi sjekker også tilhengerens dekk fordi det stilles krav til hastighet og alder om tilhengeren skal videre til  tempo-100 sertifisering på trafikkstasjon etter EU godkjenning hos oss.

Merk at vi ikke ilegger mangeslmerknader dersom tilhengeren ikke tilfredsstiller konstruksjonskravene for en Tempo-100 sertifisering. EU-kontrollen tar for seg tilhengerens tekniske tilstand, konstruksjonskravene derimot kontrolleres på trafikkstasjonen.

Hos oss på Norsk Tilhengersenter oppsummerer vi kontrollen med kunde. Ved avvik utarbeider vi naturligvis løsningsforslag og prisoverslag.

Disclaimer / forbehold / ansvarsfraskrivelse; 
Det er ALLTID sjåførens eget ansvar å sette seg inn i gjeldende regelverk. Valg av tilhenger og sikring av last er den aktuelle sjåførens ansvar. Det vil i alle tilfelle være opp til sjåføren å sette seg inn i gjeldende regelverk og eventuelle tillegg / unntak / endringer av det som her er beskrevet. Norsk Tilhengersenter as tar forbehold om feil og-, eller endringer i omtalt regelverk.

Polaris RANGER Kinetic litium UTV terrengkjøretøy fra NTS

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy (UTV). Mindre vedlikehold, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng!

Paxster Utility elbiler til park og anlegg

PAXSTER Utility

Norskproduserte elektriske nyttekjøretøy i kompaktklassen. Særlig utviklet for kommune-, by-, park- og gårdsdrift!

Goupil elektriske nyttekjøretøy park og anlegg

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy for bymiljø, park og anlegg! Pickup, skap eller tipp-plan.

Elektriske nyttekjøretøy fra Polaris, Paxster og Goupil!

Vi tilrettelkegger, tilpasser og utstyrer ditt elektriske nyttekjøretøy i tråd med dine preferanser. Våre elektriske nyttekjøretøy har allsidige egenskaper og tilbys med løsninger som forenkller hverdagen.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

Hondafres honda snøfreser ferdig klargjort av oss på NTS 23x2

Honda snøfreser

Vi har vært ute en vinterdag før og hjelper deg med riktig modell for strøken oppkjørsel. Våre Hondafresere har sterk motor og løsninger som gjør det lett å manøvrere – på alle underlag og i all slags snø.

Sjekk ut våre Honda modeller her!

Cramer snøfreser Lithium batteri

Cramer elektrisk snøfreser

Nyhet! 82V 2-trinns, stillegående snøfreser med to uavhengige hubmotorer. Kjøp Cramer 82SN61 snøfreser med batteri og lader før 31.12.23 og få med ekstra batteri på kjøpet, totalpris kun 44.900,-

Sjekk ut kampanjen her!

Rammy snøfreser snowblower PRO Polaris Sportsman Ranger ATV UTV

Rammy fres til ATV & UTV

Finsk frontfreser til ATV og UTV. Ta snøbrøyting til et nytt nivå? Vi leverer både plogpakker og frontmonterte snøfresere til terrengkjøretøy. Vi tilpasser dessuten komplette maskiner med brøyteutstyr.

ATV med brøyteutstyr

Ferdig klargjort av fagfolk!

Når du kjøper snøfreser av oss på Norsk Tilhengersenter blir den montert, gjennomgått, kvalitetstestestet og startet før overlevering! Trenger du deler eller reparasjon av Honda eller Cramer snøfreser kan du ta kontakt med vårt serviceverksted i Bærum eller Tønsberg for prisoverslag.

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Nytt verksted i Bærum, økt kapasitet i Tønsberg

Nå har vi åpnet ny avdeling i Bærum; i Ringeriksveien 256 B, rett bak Byggmakker på Skui og utvidet kapasiteen på Sem i Tønsberg. Mer om våre verksteder her!

Godkjent verksted

Vårt verksted på Sem i Tønsberg utfører i tillegg EU-kontroll på tilhenger (Godkjent bilverksted og kontrollorgan 01). Les mer om våre godkjenninger her.

Nyttige sider for våre kunder:

Har tilhengerhjulet låst seg? Her er våre tips til å få løsnet hjulet!

TØNSBERG

Norsk Tilhengersenter as avd. Sem. Rett v/E18!

Åshaugveien 62 B. 3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

BÆRUM

Norsk Tilhengersenter as avd. Bærum. Rett bak Byggmakker!

Ringeriksveien 256 B. 1340 Skui

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

Hent varer hos NTS via vårt hentepunkt

Døgnåpne hentepunkt

Rekker du ikke innom i vår åpningstid? Prøv våre hentepunkt. Ta kontakt for avtale om plassering av forhåndsbetalte varer i vårt hentepunkt. Tilgjengelig 24/7.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Samarbeidspartner alpinlandslaget Norges skiforbund alpint

Alpinlandslaget

Strategisk samarbeidspartner med Alpinlandslaget. Polaris ATV og Tredalhengere kommer godt med i treningsarbeidet. Følg oss på Instagram og Facebook for relevante oppdateringer!

NCF; Norges Cykleforbund

Norges Cykleforbund

Stolt sponsor av Norges Cykleforbund. Tredal Lokkhengere og skaphengere er midt i blinken i sykkelmiljøet! Følg med på Facebook og Instagram for oppdateringer!

Tufte Gård synergier NTS

Tufte Gård

Tufte Gård en eventyrlig plass der Olaf Tufte stiller tøffe krav til utstyr og redskap. Midt i blinken som testarena for Polaris Ranger UTV og Tredal sport- og fritidshenger med lokk.

Hente henger og ATV NTS 231

Hente ATV eller henger?

Ta med med legitimasjon og BankID på mobil eller brikke når du kommer for å hente ny henger eller ATV. (Påkrevd ved registrering.) NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Polaris originaldeler deler fra NTS

Polarisdeler, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!