Regler tilhengerdekk vinter

Vinterdekk på tilhenger? Hvilke krav gjelder?

Kjører du med tilhenger på vinterføre et det samme krav til mønsterdybde på tilhengerens dekk som på bil; minst 3 mm. mønsterdybde.

Dette er forankret i Forskrift om bruk av kjøretøy (Lovdata) § 1-4 som omhandler hjul på kjøretøy; Her fremgår det at også dekk på tilhenger skal ha mønsterdybde minst 3 mm. i vintersesongen. For de fleste fylker gjelder dette i tiden fra og med 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag.

Geografisk er det likevel en skillelinje: I Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravene til mønsterdybde fra og med 16. oktober til og med 30. april.

Piggdekk på tilhenger?

Sjåførens ansvar: Merk også at reglene presiserer at tilhenger ikke må brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veigrep i forhold til aktuelt føre. Tilsvarende at en må bruke vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende når føret krever det.

Sistnevnte presisering pålegger sjåføren et betydelig ansvar for å sko tilhengeren etter rådende forhold. Her kan man risikere avkortning i relasjon til forsikring dersom en ikke har gjort nødvendige grep.

komplette tilhengerhjul

M+S merking:

Vinterdekk er dekk som av produsenten eller regummieringsvirksomheten er merket med «Mud and snow» (M+S, MS, M&S, M-S) eller «3 peak mountain snowflake» (3PMSF/alpesymbolet). Bare vinterdekk tillates brukt med pigger, med unntak av dekk til motorsykkel og traktor.

3PMSF-merkingen:

Vinterdekk med merkingen 3PMSF eller alpetopper med snøfnugg forteller at dekkene er pålitelige og trygge å kjøre på i snø. Denne merkingen gis av et sertifisert laboratorium. For at dekket skal få denne merkingen må det testes på en standardisert metode og prestere på et tilfredsstillende nivå i relasjon til mobilitet og sikkerhet på snø.

Dette symbolet blir ofte omtalt som standarden for å vise at dekket er et godt vinterdekk. Det er imidlertid ikke spesielt utbredt på tilhengere selv om det finnes noen modeller i markedet.

Vi anbefaler piggdekk: Hos oss på Norsk Tilhengersenter og blant et flertall av våre leverandører er det bred enighet om at M+S merkede dekk med pigg gir best trygghet på vinterføre.

Se eksempler på komplette tilhengerhjul med pigg online i vår webshop.

Disclaimer / ansvarsfraskrivelse: Med forbehold om feil og mangler i innlegg; Det er i alle tilfelle hver enkelt sjåfør sitt ansvar å holde seg oppdatert mht. aktuelle bestemmelser, lover og regler.

FLERE NYTTIGE LINKER I RELASJON TIL TILHENGERHJUL:

Lese av tilhengerhjul: Vi forklarer hva kodene på tilhengerhjulet betyr

Kjøpe nye sko:  Se vårt utvalg komplette tilhengerhjul her!

Hvilke dimensjon kan du ha?  Dekk-kalkulator, finn lovlig avvik  (Ekstern side)

Hvilke hjul ble levert originalt?  Sjekk i vegvesenets kjøretøyregister (Ekstern side)

Lufttrykk i tilhengerhjul: Se våre tilhengerprodusenters lufttrykktabeller ++

Vi leverer Ifor Williams, Tredal og Tiki tilhengere til nesten alle formål.

Nedenfor kan du lese mer, sjekke ut vårt verksted eller klikke deg videre inn på våre facebook sider!

Goupil Nyttekjøretøy

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy med lithium batterier! Franske Goupil er den del av Polaris konsernet og produserer el-kjøretøy for arbeidsoppgaver i bymiljø, park og anlegg.

Polaris elektrisk Ranger KINETIC UTV ATV

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy fra Polaris. Færre vedlikeholdskostnader, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng. Ranger Kinetic modellene er antatt til Norge ila. 2023.

goupil_logo

Del av Polaris Industries

I 2011 ble selskapet, som holder til i franske Lot-et-Garonne, tilsluttet Polaris Industries; den ledende amerikanske produsenten av nyttekjøretøy og fritidskjøretøy i ATV og UTV segmentet.

Polaris logo NTS 2022

Det grønne skiftet

Vi gleder oss over Polaris storsatsing på elektriske nyttekjøretøy. Synergier fra Polaris strategiske oppkjøp i nytte- og terrengkjøretøybransjen gir økt kompetanse til videreutvikling av spennende, nye kjøretøy.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Nytt verksted i Bærum, økt kapasitet i Tønsberg

Nå har vi åpnet ny avdeling i Bærum; i Ringeriksveien 256 B, rett bak Byggmakker på Skui og utvidet kapasiteen på Sem i Tønsberg. Mer om våre verksteder her!

Godkjent verksted

Vårt verksted på Sem i Tønsberg utfører i tillegg EU-kontroll på tilhenger (Godkjent bilverksted og kontrollorgan 01). Les mer om våre godkjenninger her.

Nyttige sider for våre kunder:

Har tilhengerhjulet låst seg? Her er våre tips til å få løsnet hjulet!

TØNSBERG

Norsk Tilhengersenter as avd. Sem. Rett v/E18!

Åshaugveien 62 B. 3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

BÆRUM

Norsk Tilhengersenter as avd. Bærum. Rett bak Byggmakker!

Ringeriksveien 256 B. 1340 Skui

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

NCF Norges Skiforbund alpint logo

Partner for Alpinlandslaget!

Vi er strategisk samarbeidspartner av Alpinlandslaget. Polaris ATV og Tredal skaphengere kommer godt med i treningsarbeidet. Følg oss på Instagram og Facebook for oppdateringer relatert til vårt samarbeid og innblikk i våre prosjekter!

NCF; Norges Cykleforbund

Sponsor for Norges Cykleforbund!

Vi er stolt sponsor av Norges Cykleforbund. Lokkhengere og skaphengere er midt i blinken i sykkelmiljøet! Følg vår profil på Facebook og Instagram for oppdateringer og informasjon om våre sponsorobjekter!

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Hente ny ATV eller tilhenger hos oss?

Det er obligatorisk å ha med BankID på mobil eller kodebrikke når du kommer for å hente ny tilhenger eller nytt terrengkjøretøy. Dette er påkrevd ved registrering. Du må også ha med legitimasjon. NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Polaris originaldeler parts copyrighted NTS logo

Polaris delekatalog, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!