I tråd med informasjonen fra NBAS, (Norsk Bransjeforening for ATV og Snøscooter) medfører oppjusteringen fra 5 til 10 % etanol i 95 oktan bensin at drivstoffet blir mer miljøvennlig. Samtidig skapes utfordringer for flere kjøretøygrupper som lagres over tid, som for eksempel ATV, UTV snøscootere og båtmotorer.

Den nye blandingen med økt mengde etanol gjør bensinen hygroskopisk. Det betyr at den trekker til seg fuktighet og vann, i enda større grad enn tidligere. Vann i bensinen fører ofte til motorproblemer, og i ytterste konsekvens motorstopp.

Polaris fuel stabilizer for bensin e10

Kondens:

Utfordringene oppstår for kjøretøy som står stille over tid. Særlig aktuelt for ATV og UTV (samt. snøscooter og båtmotorer) med sporadisk bruk. Dette er ofte bruksmønsteret for mange profesjonelle og private aktører. Når terrengkjøretøy står ubrukt over uker eller måneder, kan det oppstå problemer. Jo lengre bensinen står stille i tanken, jo mer kondens dannes i bensinen.

Unngå motorstopp:

Mange Polaris maskiner benyttes som beredskapskjøretøy, disse hentes frem til tøffe utfordringer og oppdrag i ulendt terreng. Tilsvarende tilpasser mange næringsdrivende bruken etter sesongvariasjoner. Eksempler her er aktører innen jordbruk, skogbruk og reindrift. Her er man naturligvis også helt avhengige av pålitelige kjøretøy som ikke stopper. Her er det flere grep som kan gjøres, dette kommer vi tilbake til nedenfor.  

NTS custom Polaris UTV til brann- og redning

Korrosjon:

Kondens skaper korrosjon, dette kan gi store problemer dersom det ikke oppdages tidlig. Det kan dessuten bli et sikkerhetsspørsmål. Motorstopp på ATV eller snøscooter, midt på vidda eller langt inne i skogen er noe alle vil unngå. Dette er kjøretøy som i stor grad benyttes av profesjonelle aktører, og gjerne på steder som er langt unna allfarvei. Både bransjen og de profesjonelle brukerne vektlegger sikkerhet høyt.

Slamstoffer i bunnen av tanken

Problemene oppstår når kjøretøyet står ubenyttet over perioder. Bilen brukes gjerne daglig, men det kan gå uker og måneder mellom bruk av ATV og snøscooter. Tilsetningsstoffene skiller seg ut fra bensinen og synker etter en tid ned til bunnen av tanken. Ved oppstart etter stillstand vil «slamstoffene» kunne trekkes inn i bensintilførselen til motoren. Dette kan blant annet tette igjen innsprøytningsdysene.

Polaris serviceverksted

HVILKE GREP KAN MAN TA?

Alternativt drivstoff, 98 oktan eller alkylatbensin:

I dag er det to bensinalternativer på stasjonene: 95 oktan E10 og 98 oktan E5. Mengden bioetanol er økt i 95 oktan, mens det er utelatt i 98 oktan i Norge. Derfor blir mange brukere av kjøretøy innenfor fritidssegmentene anbefalt å velge 98 oktan. Utfordringen er at en god del stasjoner ikke tilbyr 98 oktan. Når det er nevnt anbefaler NBAS 98 oktan for terrengkjøretøy. – Et alternativ til 98 oktan er alkylatbensin. Alkylatbensin anbefales spesielt til motorsager, gressklippere og andre mindre motorer, men denne typen bensin kan også være et fornuftig alternativ til ATV og snøscooter, dersom de ikke skal brukes i en lengre periode.

Ifølge informasjonen fra NBAS ser man mindre sot og avleiringer på motorer som er kjørt med alkylatbensin. Dette koster riktig nok mer, men kan være en god investering på sikt. Tilsvarende med 98 oktan, fremfor 95 oktan. Du betaler mer, men på sikt kan det lønne seg dersom alternativet er motorproblemer.

Polaris Fuel Stabilizer, spesialformulering for E10 drivstoff:

Som en konsekvens av innføringen av E10 har Polaris utviklet en spesialformulering titulert «Polaris Fuel Stabilizer» som kan blandes inn i 95 bensinen. Denne er særlig utviklet for bensin med E10 og anbefales for alle 2- og 4-taktsmotorer fra Polaris.

Polaris fuel stabilizer for bensin e10

Stabiliseringsvæsken har følgende egenskaper:

• Forhindrer oksidering.
• Forhindrer gummi og lakkavleiringer.
• Forhindrer drivstoffaldring.
• Binder vann.
• Rekker til 30 liter drivstoff.

Polaris Fuel Stabilizer får du kjøpt i vår webshop ved å klikke her!

Husk også å unngå lagret bensin på kanne:

Ringvirkninger kan også oppstå, eller forsterkes ved bruk av bensinkanner som har stått over tid. Dersom du har en kanne med bare litt 95 oktan bensin igjen, som har stått over tid risikerer du påfyll med uheldig konsistens. Vær oppmerksom på at ingen av dagens motorer er glad i vann. Store korrosjonsmengder kan i verste fall ødelegge motoren.

Oppsummering:

  • NBAS (Norsk Bransjeforening for ATV og Snøscooter) anbefaler 98 oktan (E5) fremfor 95 oktan (E10) på ATV og snøscooter. Det gir økt sikkerhet og lavere risiko for motorproblemer.
  • Det anbefales særlig å bruke 98 oktan dersom du vet at din ATV eller snøscooter står ubrukt i perioder.
  • Dersom du kjører Polaris ATV (eller snøscooter) kan du benytte Polaris Fuel Stabilizer sammen 95 oktan (E10).
  • Alkylatbensin er også et godt alternativ dersom du ikke har tilgang til 98 oktan eller en stabiliseringsvæske.
  • Unngå å bruke 95 oktan E10 som har stått lenge (f.eks på bensinkanne.) Da risikerer du å fylle på en stor andel slamstoffer på ditt kjøretøy.
  • Dersom du skal lagre bensin 95 (E10) på kanne til din Polaris anbefales det å blande inn Polaris Fuel Stabilizer .

Disclaimer:

Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, feil og, eller mangler i våre guider. Bruk av drivstoff, oljer og, eller væsker er sjåførens eget ansvar i alle tilfelle. En må alltid sjekke instruksjonsboken til aktuell maskin før eventuelle tiltak. Ethvert tiltak skjer på eget ansvar.

Polaris RANGER Kinetic litium UTV terrengkjøretøy fra NTS

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy (UTV). Mindre vedlikehold, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng!

Paxster Utility elbiler til park og anlegg

PAXSTER Utility

Norskproduserte elektriske nyttekjøretøy i kompaktklassen. Særlig utviklet for kommune-, by-, park- og gårdsdrift!

Goupil elektriske nyttekjøretøy park og anlegg

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy for bymiljø, park og anlegg! Pickup, skap eller tipp-plan.

Elektriske nyttekjøretøy fra Polaris, Paxster og Goupil!

Vi tilrettelkegger, tilpasser og utstyrer ditt elektriske nyttekjøretøy i tråd med dine preferanser. Våre elektriske nyttekjøretøy har allsidige egenskaper og tilbys med løsninger som forenkller hverdagen.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

Hondafres honda snøfreser ferdig klargjort av oss på NTS 23x2

Honda snøfreser

Vi har vært ute en vinterdag før og hjelper deg med riktig modell for strøken oppkjørsel. Våre Hondafresere har sterk motor og løsninger som gjør det lett å manøvrere – på alle underlag og i all slags snø.

Sjekk ut våre Honda modeller her!

Cramer snøfreser Lithium batteri

Cramer elektrisk snøfreser

Nyhet! 82V 2-trinns, stillegående snøfreser med to uavhengige hubmotorer. Kjøp Cramer 82SN61 snøfreser med batteri og lader før 31.12.23 og få med ekstra batteri på kjøpet, totalpris kun 44.900,-

Sjekk ut kampanjen her!

Rammy snøfreser snowblower PRO Polaris Sportsman Ranger ATV UTV

Rammy fres til ATV & UTV

Finsk frontfreser til ATV og UTV. Ta snøbrøyting til et nytt nivå? Vi leverer både plogpakker og frontmonterte snøfresere til terrengkjøretøy. Vi tilpasser dessuten komplette maskiner med brøyteutstyr.

ATV med brøyteutstyr

Ferdig klargjort av fagfolk!

Når du kjøper snøfreser av oss på Norsk Tilhengersenter blir den montert, gjennomgått, kvalitetstestestet og startet før overlevering! Trenger du deler eller reparasjon av Honda eller Cramer snøfreser kan du ta kontakt med vårt serviceverksted i Bærum eller Tønsberg for prisoverslag.

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Nytt verksted i Bærum, økt kapasitet i Tønsberg

Nå har vi åpnet ny avdeling i Bærum; i Ringeriksveien 256 B, rett bak Byggmakker på Skui og utvidet kapasiteen på Sem i Tønsberg. Mer om våre verksteder her!

Godkjent verksted

Vårt verksted på Sem i Tønsberg utfører i tillegg EU-kontroll på tilhenger (Godkjent bilverksted og kontrollorgan 01). Les mer om våre godkjenninger her.

Nyttige sider for våre kunder:

Har tilhengerhjulet låst seg? Her er våre tips til å få løsnet hjulet!

TØNSBERG

Norsk Tilhengersenter as avd. Sem. Rett v/E18!

Åshaugveien 62 B. 3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

BÆRUM

Norsk Tilhengersenter as avd. Bærum. Rett bak Byggmakker!

Ringeriksveien 256 B. 1340 Skui

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

Hent varer hos NTS via vårt hentepunkt

Døgnåpne hentepunkt

Rekker du ikke innom i vår åpningstid? Prøv våre hentepunkt. Ta kontakt for avtale om plassering av forhåndsbetalte varer i vårt hentepunkt. Tilgjengelig 24/7.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Samarbeidspartner alpinlandslaget Norges skiforbund alpint

Alpinlandslaget

Strategisk samarbeidspartner med Alpinlandslaget. Polaris ATV og Tredalhengere kommer godt med i treningsarbeidet. Følg oss på Instagram og Facebook for relevante oppdateringer!

NCF; Norges Cykleforbund

Norges Cykleforbund

Stolt sponsor av Norges Cykleforbund. Tredal Lokkhengere og skaphengere er midt i blinken i sykkelmiljøet! Følg med på Facebook og Instagram for oppdateringer!

Tufte Gård synergier NTS

Tufte Gård

Tufte Gård en eventyrlig plass der Olaf Tufte stiller tøffe krav til utstyr og redskap. Midt i blinken som testarena for Polaris Ranger UTV og Tredal sport- og fritidshenger med lokk.

Hente henger og ATV NTS 231

Hente ATV eller henger?

Ta med med legitimasjon og BankID på mobil eller brikke når du kommer for å hente ny henger eller ATV. (Påkrevd ved registrering.) NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Polaris originaldeler deler fra NTS

Polarisdeler, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!