Tesla med tilhenger

Vi har Tiki varehengere som passer Tesla Model 3!

Her i Norge er vi i verdenstoppen både på antall elbiler og ikke minst antall Tesla per innbygger!

Tilhengerfeste på elbil er kjærkomment, stadig kommer flere elbiler på markedet med tilhengerfeste, men hvilke tilhengere er det lov å trekke og hvilken tilhenger lønner seg?

TIPS:

Først benytter du tilhengerkalkulatoren til Statens Vegvesen. Fyll inn (kun) bilskiltet ditt og førerkortklassen du er i besittelse av. Klikk for å regne ut hvilke tilhengervekter bilen kan trekke lovlig med brems og uten.

Tidlige utgaver av Tesla Model 3 ble levert med tillatt total hengervekt på 910 kg. Nyere utgaver av Tesla Model 3 leveres med høyere tillatt total hengervekt på 1000 kg.

Brems eller ikke brems?

Så må du vurdere om du skal investere i en henger med eller uten brems. Når aktuell vekt på hengeren (både hengerens egenvekt og last) passerer 300 kg er maks lovlig hastighet 60 km/t om hengeren ikke har brems. Skal du holde 80 km/t med aktuell trekkvekt over 300 kg bør du altså investere i en tilhenger med brems.

Neste trekk er å optimalisere tilhengerens vekt i forhold til kjøretøyet;

La oss bruke eksempelet med en Tesla Model 3 med tillatt totalvekt på tilhenger på 910 kg. Tilsvarende legger vi til grunn at du ser fordelen av at hengeren er utstyrt med brems.

Ideelt sett finner du da en tilhenger med tillatt totalvekt så nærme 910 kg som overhodet mulig. Parallelt kan det være en fordel om hengeren ikke har for høy egenvekt, – så lenge det ikke går på bekostning av kvaliteten. Lovlig nyttelast blir nemlig hengerens tillatte totalvekt, minus egenvekt.

Finnes det tilhengere som er tilnærmet perfekte?

Svaret er ja, vi har Tesla Model 3 tilpassede varehengere, med brems i ulike vektkategorier og størrelser, nedenfor følger våre to mest populære størrelser med brems, alle i hele tre forskjellige versjoner mht. vekt:

Tiki varehenger med brems, planmål 125×200: 

 • TTV: 750/900/1000 kg
 • Nytte: 550/693/793 kg
 • Planmål 125 x 200 cm
 • 34 cm karmhøyde
 • Brems for 80 km/t
 • Lavbygget og stabil
 • Tippbar kasse

3 ulike vektmuligheter; optimalisert for ulike versjoner av Tesla model 3. Både for- og baklem kan legges ned eller fjernes ved behov. I tillegg kan kassen tippes ved behov og kan leveres med ekstrautstyr som grinder, karmer og presenning.

Tiki varehenger med brems, planmål 150×300:

 • TTV: 900/1000/1400 kg
 • Nytte: 610/710/1044 kg
 • Planmål 150 x 300 cm
 • 40 cm karmhøyde
 • Brems for 80 km/t
 • Lavbygget og stabil
 • Tippbar kasse
 • Tippdemper

3 ulike vektmuligheter; optimalisert for ulike versjoner av Tesla model 3. Både for- og baklem kan legges ned eller fjernes ved behov. I tillegg kan kassen tippes ved behov og kan leveres med ekstrautstyr som grinder, karmer og presenning.

Sjekk også ut følgende kategorier i vårt tilhengersortiment

Goupil Nyttekjøretøy

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy med lithium batterier! Franske Goupil er den del av Polaris konsernet og produserer el-kjøretøy for arbeidsoppgaver i bymiljø, park og anlegg.

Polaris elektrisk Ranger KINETIC UTV ATV

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy fra Polaris. Færre vedlikeholdskostnader, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng. Ranger Kinetic modellene er antatt til Norge ila. 2023.

goupil_logo

Del av Polaris Industries

I 2011 ble selskapet, som holder til i franske Lot-et-Garonne, tilsluttet Polaris Industries; den ledende amerikanske produsenten av nyttekjøretøy og fritidskjøretøy i ATV og UTV segmentet.

Polaris logo NTS 2022

Det grønne skiftet

Vi gleder oss over Polaris storsatsing på elektriske nyttekjøretøy. Synergier fra Polaris strategiske oppkjøp i nytte- og terrengkjøretøybransjen gir økt kompetanse til videreutvikling av spennende, nye kjøretøy.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

Hondafres honda snøfreser ferdig klargjort av oss på NTS 23x2

Honda snøfreser

Vi har vært ute en vinterdag før og hjelper deg med riktig modell for strøken oppkjørsel. Våre Hondafresere har sterk motor og løsninger som gjør det lett å manøvrere – på alle underlag og i all slags snø.

Sjekk ut våre Honda modeller her!

Cramer snøfreser Lithium batteri

Cramer elektrisk snøfreser

Nyhet! 82V 2-trinns, stillegående snøfreser med to uavhengige hubmotorer. Kjøp Cramer 82SN61 snøfreser med batteri og lader før 31.12.23 og få med ekstra batteri på kjøpet, totalpris kun 44.900,-

Sjekk ut kampanjen her!

Rammy snøfreser snowblower PRO Polaris Sportsman Ranger ATV UTV

Rammy fres til ATV & UTV

Finsk frontfreser til ATV og UTV. Ta snøbrøyting til et nytt nivå? Vi leverer både plogpakker og frontmonterte snøfresere til terrengkjøretøy. Vi tilpasser dessuten komplette maskiner med brøyteutstyr.

ATV med brøyteutstyr

Ferdig klargjort av fagfolk!

Når du kjøper snøfreser av oss på Norsk Tilhengersenter blir den montert, gjennomgått, kvalitetstestestet og startet før overlevering! Trenger du deler eller reparasjon av Honda eller Cramer snøfreser kan du ta kontakt med vårt serviceverksted i Bærum eller Tønsberg for prisoverslag.

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Nytt verksted i Bærum, økt kapasitet i Tønsberg

Nå har vi åpnet ny avdeling i Bærum; i Ringeriksveien 256 B, rett bak Byggmakker på Skui og utvidet kapasiteen på Sem i Tønsberg. Mer om våre verksteder her!

Godkjent verksted

Vårt verksted på Sem i Tønsberg utfører i tillegg EU-kontroll på tilhenger (Godkjent bilverksted og kontrollorgan 01). Les mer om våre godkjenninger her.

Nyttige sider for våre kunder:

Har tilhengerhjulet låst seg? Her er våre tips til å få løsnet hjulet!

TØNSBERG

Norsk Tilhengersenter as avd. Sem. Rett v/E18!

Åshaugveien 62 B. 3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

BÆRUM

Norsk Tilhengersenter as avd. Bærum. Rett bak Byggmakker!

Ringeriksveien 256 B. 1340 Skui

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

Hent varer hos NTS via vårt hentepunkt

Døgnåpne hentepunkt

Rekker du ikke innom i vår åpningstid? Prøv våre hentepunkt. Ta kontakt for avtale om plassering av forhåndsbetalte varer i vårt hentepunkt. Tilgjengelig 24/7.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Samarbeidspartner alpinlandslaget Norges skiforbund alpint

Alpinlandslaget

Strategisk samarbeidspartner med Alpinlandslaget. Polaris ATV og Tredalhengere kommer godt med i treningsarbeidet. Følg oss på Instagram og Facebook for relevante oppdateringer!

NCF; Norges Cykleforbund

Norges Cykleforbund

Stolt sponsor av Norges Cykleforbund. Tredal Lokkhengere og skaphengere er midt i blinken i sykkelmiljøet! Følg med på Facebook og Instagram for oppdateringer!

Tufte Gård synergier NTS

Tufte Gård

Tufte Gård en eventyrlig plass der Olaf Tufte stiller tøffe krav til utstyr og redskap. Midt i blinken som testarena for Polaris Ranger UTV og Tredal sport- og fritidshenger med lokk.

Hente henger og ATV NTS 231

Hente ATV eller henger?

Ta med med legitimasjon og BankID på mobil eller brikke når du kommer for å hente ny henger eller ATV. (Påkrevd ved registrering.) NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Polaris originaldeler deler fra NTS

Polarisdeler, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!