– Det er mange fordeler ved å bruke en strøvogn (sandspreder) til ATV!

Hva er vel verre en klink is der vi ferdes?

For gående øker sjansen for å gå regelrett på trynet med kjipe konsekvenser som armbrudd, benbrudd, hjernerystelse eller tilsvarende. Trafikkmessig skaper glatte veier ofte enda farligere situasjoner som kan medføre alvorlige konsekvenser.

Det er nettopp her en strøvogn, også kjent som sandspreder i kombinasjon med ATV (eller UTV) kan utgjøre den store forskjellen. Det er enkelt å hekte en sandspreder på de fleste terrengkjøretøy, herunder våre traktorregistrerte nyttekjøretøy fra Polaris. Hekt på kroken, fyll vognen og kjør strekningen som skal bearbeides; En god strøvogn sørger for jevn og effektiv fordeling av sand og grus underveis.

Sandspreder, strøvogn til ATV

Vi har testet ulike sandspredere opp gjennom årene og anbefaler Iron Baltic G2 PRO 500 sandspreder som du finner i vårt produktsortiment.

Solid, bred og praktisk i bruk:

Iron Baltic G2 PRO 500 er en pålitelig medhjelper ved glatt føre. Modellen er meget enkel å bruke, rommer 270 liter (omkring 500 kg) og har  ca. 1 meters sprederbredde. Her er det bare å hekte vognen på kroken, fylle på med sand eller smågrus og kjøre i vei.

GP 500 drives av hjulene slik at du ikke trenger å tenke på hverken hjelpehydraulikk eller strømkabler. Dessuten har modellen frikoplingsfunksjon for transportetapper og veipassasjer der du ikke ønsker å kaste bort grus.

Sandspreder, strøvogn til ATV
Iron Baltic GP500 har frikopling som forhindrer grusen fra å renne ut, der den ikke trengs!

Modellen leveres med standard 50 mm kulekobling og har kraftig pulverlakkert stålramme  og kan brukes med både sand, salt og grus. Selve spredningen driftes av hjulenes rotasjon. Frikoplles enkelt via spak på hjulet.

HER ER NOEN FORDELER VED BRUK AV STRØVOGN MED ATV & UTV;

Høyere effektivitet: Ved å bruke strøvogn med ATV kan større områder dekkes mer effektivt, særlig dersom du sammenlikner med manuelle metoder. Samtidig gir ATV og UTV en helt annen dimensjon med hensyn til både fremkommelighet og manøvrerbarhet både i variabelt terreng og trange passasjer. Slike plasser jobber du mer effektivt med dette oppsettet.

Mer presisjon: Kvalitets ATV og UTV, som våre Polaris modeller leveres med med EPS (Elektronisk Progressiv Servostyring) som gir svært gode betingelser både relatert til svingradius og presisjonsnivå når du er ute og kjører. Hekter du en strøvogn bak vil den følge naturlig, noe som gir deg tilnærmet samme presisjonsnivå ved spredning av sand og grus.

Økt fleksibilitet: Både ATV og strøvogn har gjerne individuelt, justerbart oppsett og mulighet for ulike innstillinger. ATV justeres i relasjon til kjøreegenskaper og modeller som Polaris Sportsman, Scrambler, Ranger og General har lavgir som er fornuftig ved gjennomføring av tyngre arbeidsoppgaver. En skikkelig strøvogn er innstillbar i forhold til strømengde og type. Vi anbefaler utgaver med frikopling; slik at du kan skru av spredningen ved behov. Da får du en bedre økonomi i forbruken av spredningsmasse.

Sandspreder, strøvogn til ATV

Redusert arbeidsbelastning: Arbeidsbelastningen blir betydelig mindre om du sammenligner turen med en strandspreder på ATV med den fysiske anstrengelsen som kreves for å laste, håndtere og fordele tilsvarende masse manuelt. Slik reduseres også risikoen for slitasje- og belastningsskader.

Økonomisk langsiktighet: Over tid kan investeringen i ATV med strøvogn være en kostnadseffektiv løsning. Økt effektivitet kombinert med redusert behov for manuelt arbeid kan bidra til å spare tid og penger i et lengre perspektiv.

Praktisk i kombinasjon med brøyteutstyr: Et flertall av våre kunder benytter sitt terrengkjøretøy til brøyting vinterstid og har allerede investert i brøyteskjær eller frontmontert snøfreser. Når oppkjørsel og vei først skal holdes vedlike er det praktisk å ha muligheten for spredning av grus der regn eller smeltevann fryser til.

Se vår demovideo

Nedenfor kan du se vår Iron Baltic GP 500 sandspreder i bruk!

Konklusjon: Strøvogn i kombinasjon med ATV kan gi en rekke fordeler når det gjelder trygghet langs små og store veier, tilsvarende sett opp mot effektivitet, presisjon, tilpasningsdyktighet og økonomi!

Kilder: Visuelt innhold (bilder, video etc.) er hentet fra våre leverandører. Artikkelen inneholder ulike avsnitt med innholdsgenerering gjennom Chat GPT hvor tekstforslag blir oppstilt ved hjelp av kunstig intelligens som bearbeides og kvalitetssikres av vårt terrengteam før publisering. Dette sikrer at artikkelen kombinerer styrken fra menneskelig ekspertise med AI-generering for å levere relevant informasjon til leseren.

Vi lagerfører sandspredere og annet praktisk vinterutstyr til ATV!

Hos oss på NTS.no | Norsk Tilhengersenter finner du strøvogner, brøyteskjær, snøfresere, BelteKIT, sporsettere og annet vinterutstyr til ATV. I vinterhalvåret forsøker vi å lagerføre vår emest populære produkter etter beste evne. Sjekk ut våre produktlinker nedenfor og ta gjerne kontakt med vårt terrengteam for veiledning om Polaris ATV med vinterutstyr eller vinterutstyr til din eksisterende ATV.

Sandspreder strøvogn Iron Baltic GP500 bilde 10

På våre nettsider finner du ATV utstyr, ATV redskap og Polaris ATV:

Iron Baltic sandspreder

Iron Baltic G2 PRO 500 Sandspreder

Praktisk strøvogn i svært høy kvalitet. Pulverlakkert ramme og mulighet for frikopling. Rommer ca 270 liter / 500 kg masse. Spredningsbredde; ca 1 meter.

Iron Baltic strøvogn

Iron Baltic Løypemaskin og Sporsetter fra Iron Baltic for ATV for løypekjøring og skispor

Løypemaskiner

Sjekk ut vår Iron Baltic 230 løypemaskin med classic sporsetter eller les mer om våre enklere sporsettere til ATV og UTV for perfekte skispor og optimal skiglede!

Se løypemaskiner

Polaris SPORTSMAN XP1000 S 2024 modell Steely Blue

Polaris ATV og UTV

Polaris er verdens ledende produsent av ATV og UTV. Vi hjelper deg med nytt terrengkjøretøy, redskap og utstyr etter dine preferanser.

Sjekk ut våre kjøretøy!

 

Polaris RANGER Kinetic litium UTV terrengkjøretøy fra NTS

Polaris Kinetic El-Ranger

Banebrytende elektrisk terrengkjøretøy (UTV). Mindre vedlikehold, økt driftssikkerhet og enda bedre i ulendt terreng!

Paxster Utility elbiler til park og anlegg

PAXSTER Utility

Norskproduserte elektriske nyttekjøretøy i kompaktklassen. Særlig utviklet for kommune-, by-, park- og gårdsdrift!

Goupil elektriske nyttekjøretøy park og anlegg

Goupil elektriske nyttekjøretøy

Kompakte, manøvrerbare elektriske nyttekjøretøy for bymiljø, park og anlegg! Pickup, skap eller tipp-plan.

Elektriske nyttekjøretøy fra Polaris, Paxster og Goupil!

Vi tilrettelkegger, tilpasser og utstyrer ditt elektriske nyttekjøretøy i tråd med dine preferanser. Våre elektriske nyttekjøretøy har allsidige egenskaper og tilbys med løsninger som forenkller hverdagen.

NTS Nettbutikk

Nettbutikk 24/7

De fleste av våre produkter finner du i vår nettbutikk! Varer med kjøpknapp kan bestilles med sending via PostNord eller hentes på døgnåpent hentepunkt i Tønsberg eller Bærum.

Varer med kjøpknapp sendes for tiden for kun 199,- med PostNord . Klikk kontaktknappen tilknyttet produktet for henvendelse på varer uten kjøpknapp.

Gå til nettbutikken her eller velg blant noen av våre populære produktkategorier:

Hondafres honda snøfreser ferdig klargjort av oss på NTS 23x2

Honda snøfreser

Vi har vært ute en vinterdag før og hjelper deg med riktig modell for strøken oppkjørsel. Våre Hondafresere har sterk motor og løsninger som gjør det lett å manøvrere – på alle underlag og i all slags snø.

Sjekk ut våre Honda modeller her!

Cramer snøfreser Lithium batteri

Cramer elektrisk snøfreser

Nyhet! 82V 2-trinns, stillegående snøfreser med to uavhengige hubmotorer. Kjøp Cramer 82SN61 snøfreser med batteri og lader før 31.12.23 og få med ekstra batteri på kjøpet, totalpris kun 44.900,-

Sjekk ut kampanjen her!

Rammy snøfreser snowblower PRO Polaris Sportsman Ranger ATV UTV

Rammy fres til ATV & UTV

Finsk frontfreser til ATV og UTV. Ta snøbrøyting til et nytt nivå? Vi leverer både plogpakker og frontmonterte snøfresere til terrengkjøretøy. Vi tilpasser dessuten komplette maskiner med brøyteutstyr.

ATV med brøyteutstyr

Ferdig klargjort av fagfolk!

Når du kjøper snøfreser av oss på Norsk Tilhengersenter blir den montert, gjennomgått, kvalitetstestestet og startet før overlevering! Trenger du deler eller reparasjon av Honda eller Cramer snøfreser kan du ta kontakt med vårt serviceverksted i Bærum eller Tønsberg for prisoverslag.

BMX FOR BARN

Rocker BMX

THULE SYKKELSTATIV

Thule sykkelstativ

Nytt verksted i Bærum, økt kapasitet i Tønsberg

Nå har vi åpnet ny avdeling i Bærum; i Ringeriksveien 256 B, rett bak Byggmakker på Skui og utvidet kapasiteen på Sem i Tønsberg. Mer om våre verksteder her!

Godkjent verksted

Vårt verksted på Sem i Tønsberg utfører i tillegg EU-kontroll på tilhenger (Godkjent bilverksted og kontrollorgan 01). Les mer om våre godkjenninger her.

Nyttige sider for våre kunder:

Har tilhengerhjulet låst seg? Her er våre tips til å få løsnet hjulet!

TØNSBERG

Norsk Tilhengersenter as avd. Sem. Rett v/E18!

Åshaugveien 62 B. 3170 Sem

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

BÆRUM

Norsk Tilhengersenter as avd. Bærum. Rett bak Byggmakker!

Ringeriksveien 256 B. 1340 Skui

Tel. 21 69 05 90 | Kontaktskjema

Åpent 9-16 man til fre.

Hent varer hos NTS via vårt hentepunkt

Døgnåpne hentepunkt

Rekker du ikke innom i vår åpningstid? Prøv våre hentepunkt. Ta kontakt for avtale om plassering av forhåndsbetalte varer i vårt hentepunkt. Tilgjengelig 24/7.

Når du oss ikke på telefon? Bruk vårt kontaktskjema!

Samarbeidspartner alpinlandslaget Norges skiforbund alpint

Alpinlandslaget

Strategisk samarbeidspartner med Alpinlandslaget. Polaris ATV og Tredalhengere kommer godt med i treningsarbeidet. Følg oss på Instagram og Facebook for relevante oppdateringer!

NCF; Norges Cykleforbund

Norges Cykleforbund

Stolt sponsor av Norges Cykleforbund. Tredal Lokkhengere og skaphengere er midt i blinken i sykkelmiljøet! Følg med på Facebook og Instagram for oppdateringer!

Tufte Gård synergier NTS

Tufte Gård

Tufte Gård en eventyrlig plass der Olaf Tufte stiller tøffe krav til utstyr og redskap. Midt i blinken som testarena for Polaris Ranger UTV og Tredal sport- og fritidshenger med lokk.

Hente henger og ATV NTS 231

Hente ATV eller henger?

Ta med med legitimasjon og BankID på mobil eller brikke når du kommer for å hente ny henger eller ATV. (Påkrevd ved registrering.) NB! ATV kunder må ha lagt inn forsikring etter våre retningslinjer.

Polaris originaldeler deler fra NTS

Polarisdeler, online!

Vi har komplett deleoversikt over alle Polaris kjøretøy; Detaljerte skisser med delenumre hjelper deg å finne delene du trenger. Samtidig er det enkelt å klikke med seg varene til handlekurven online. Finn delen og bestill her!